2010. június 23., szerda

Klafuti, ahogy a magyar mondja












Szilvi barátném nagyon felcsigázott a klafuti-imádatával és átragadt a láz! :) A receptet innen koppintottam,kicsit alakítgattam rajta..barna cukrot és brazil diót használtam,meg szilvát.. http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/08/manduls-srgabarack-clafoutis.html Csináljatok sok sok klafutit,mert bár hizlal,de ugyanakkor a mennyekbe visz! :)

Hozzávalók:(4adag)

kb. 30dkg érett sárgabarack
2 tojás
1 tojássárgája
1,5dl tejszín
1dl tej
4,5 dkg liszt
3 dkg vaj
6 dkg cukor (vagy ízlés szerint több) + 2ek porcukor
3 dkg pirított mandula, durvára vágva
csipet só
1tk vaníliakivonat
1ek amaretto-, vagy más mandulalikőr (elhagyható)

Tojást a cukorral kikeverni,hozzáadni a tejet,tejszínt,összekutyulni.Tepsit kivajazni,aljára a gyümölcsszeleteket rakni,megszórni mandulával,barna cukorral,ráönteni a tésztát és 30-40 percig 180 fokon sütni.Még melegen,remegősen,porcukorral meghintve egy délután alatt benyomni! :)




40 perc múlva :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon guszti, NYAMNYAM !!!!
    Amugy olyanok a kepek, hogy siman betehetne Chili is a konyvebe, ugyes vagy !!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a választ Peti nagymamájától,Zsuzsi mamától kaptam: "Beuskám és Peti, tegnap megsütöttem a klafutit, magvas cseresznyével, mivel amarettó likőr nem volt, egy pici mandula aromát tettem bele, nekem ízlett, Magdinak is kicsit de a cser miatt nem rajongott érte, kisfiam meg az aromát sokallta,azért megették!
    Különben ez egy palacsinta tészta felturbózva. Én viszont gyakran fogom sütni de nem cseresznyével, úgyhogy küldheted az ilyen recepteket. Remélem jól vagytok, csók nektek, Zsuzsimama

    VálaszTörlés